Henryk Stankiewicz prosi o wsparcie na leczenie.

Henryk Stankiewicz jest długoletnim nauczycielem chemii w I LO im. Jana Kasprowicza    z Oddziałami Dwujęzycznymi w Inowrocławiu. Wychowawca i nauczyciel wielu pokoleń kasprowiczan dał się poznać jako wspaniały człowiek i pasjonat chemii. Opiekun wielu laureatów i finalistów Olimpiady Chemicznej i konkursów chemicznych. Koledzy i uczniowie Henryka Stankiewicza cenią za uśmiech, ciepłe słowo i życzliwość. Niestety,     od dłuższego czasu nauczyciel jest chory na ciężką postać cukrzycy, z zespołem stopy cukrzycowej. Obecnie – w wyniku groźnych powikłań i zakażenia krwi (sepsy) – został hospitalizowany. Zagrożenie życia minęło, ale stan zdrowia nadal wymaga leczenia szpitalnego, które pozwoli Mu wrócić do w miarę normalnego funkcjonowania.
Zwracamy się do Państwa z gorącą prośbą o wsparcie finansowe dla tego wspaniałego nauczyciela i człowieka. Pieniądze są potrzebne na leki, drogie, specjalistyczne opatrunki oraz rehabilitację. Serdecznie dziękujemy za każdą ofiarowaną kwotę.

Nr 14 1090 1069 0000 0001 3440 3545  z dopiskiem 044 Henryk Stankiewicz

W imieniu Pana Henryka serdecznie dziękujemy za każdą ofiarowaną kwotę