Mikołajkowe odwiedziny w Szpitalu

Mikołaj odwiedził chore dzieci przebywające w Szpitalu w Inowrocławiu. Tym razem słodkie prezenty zostawił również  dla osób przebywających na oddziale covidowym.

Mikołaj łudząco podobny do Grzegorza Kaczmarka wiceprzewodniczącego Rady Fundacji, a zarazem inowrocławskiego radnego, odwiedza od wielu lat, zawsze 6 grudnia chore dzieci przebywające w Szpitalu w Inowrocławiu. Obsypuje maluchy słodyczami i innymi drobiazgami, dzięki którym łatwiej im jest zmagać się z chorobami i znosić pobyt poza domem. Tegoroczne odwiedziny ze względu na pandemię, były inne niż zwykle. Mikołaj zostawił dzieciom słodkie torby z prezentami. Nie zabrakło również słodkiego poczęstunku i drobnych niespodzianek dla oddziału covidowego, z życzeniami szybkiego powrotu do zdrowia, które personale przekazał dla chorych.

Mikołajowa akcja w szpitalu odbyła się dzięki Akcji Fundacji K-S-M Jesteśmy z Wami, Fundacji Tesco i sieciom Biedronka i Carrefour.

Patronat od lat sprawuje nad Akcją Gazeta Pomorska.

Dziękujemy !

Foto: D. Fijałkowski