Fundacja wsparła zajęcia wakacyjne dla dzieci.

W dniach 27 stycznia – 07 lutego 2020 r. w Klubie „Kopernik” Kujawskiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Inowrocławiu odbywały się zajęcia wakacyjne dla dzieci ze szkół podstawowych.

Zajęcia odbywały się zgodnie z planem w dni powszednie w godz. 10.00 – 15.00. Dzieci codziennie otrzymywały II śniadanie (herbata + drożdżówka lub pączek oraz słodycze).

W ramach tegorocznych zajęć uczestnicy byli na trzech wycieczkach autokarowych, które dofinansowała nasza Fundacja.

Family Parku w Bydgoszczy,
Papugarnia w Bydgoszczy,
Zamku w Golubiu Dobrzyniu.

W kolejnych dniach zajęć uczestnicy byli 2 razy na basenie „Wodny Park“, gdzie pływali pod nadzorem ratownika. W ramach zajęć klubowych odbywały się zabawy integracyjne, gry zręcznościowe, konkursy plastyczne i sportowe oraz nauka tańca Hip Hop. Odbyły się również zajęcia edukacyjne w Akademii Szkolnictwa AS w warsztatach fryzjerskich, kulinarnych i cukierniczych.

Nie zabrakło również akcentu o  Tradycji Solnictwa na Kujawach.  By przybliżyć historię zwiedzono wystawę w  Teatrze Miejskim i Muzeum J. Kasprowicza, która zakończyła się spacerem do Parku Solankowego pod Tężnie.

Podczas spotkań z grupą z Przydomka zabawiał dzieci klaun KOKO pokazem baniek mydlanych, wspólną zabawą z konkursami. Kolejne zajęcia obfitowały w pokaz sztuk magicznych Dawida Olesha z Torunia, a następnie w innym dniu zajęć instruktorka tańca i wokalistka Elena Kwiatkowska wraz z grupą taneczną  przygotowała pokaz pokaz tańca nowoczesnego. W wolnych chwilach odbywały się mecze w piłkarzyki i tenisa stołowego, zespołowe przeciąganie liny, zajęcia sportowo-rekreacyjne i nauka tańca Hip Hop.

Wsparcia finansowego udzieliła także Kujawska Spółdzielnia Mieszkaniowa w Inowrocławia i Miasto Inowrocław.