Zajęcia wakacyjne dla dzieci

W dniach od 24 czerwca do 5 lipca 2019 roku w Klubach Kopernik, Przydomek i Rondo Kujawskiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Inowrocławiu odbywały się Zajęcia wakacyjne dla dzieci Szkół Podstawowych, zorganizowane wspólnie z Fundacją K–S–M Jesteśmy z Wami.

Zajęcia  odbywały  się w  dni powszednie w godz. 10.00 – 15.00. Dzieci codziennie  otrzymywały II  śniadanie (herbata + drożdżówka, słodycze, zimne napoje, lody).

W  ramach   tegorocznych  zajęć  letnich  uczestnicy byli na wycieczkach autokarowych, brali udział w zajęciach na basenie pod nadzorem ratowników. W ramach zajęć klubowych odbywały się zabawy integracyjne, gry zręcznościowe, konkursy plastyczne, dzień sportu połączony z grilowaniem, ćwiczenia sprawnościowe, zabawy i zajęcia z Animatorami.

Odbyła się również wycieczka do Akademii Szkolnictwa AS, by wziąć udział w warsztatach fryzjerskich i do Straży Pożarnej w celu zapoznania z zawodem strażaka.

Na zakończenie dzieci wzięły udział w zabawie gdzie główną atrakcją było Kino sferyczne połączone z poczęstunkiem / popcorn, cukrowa wata oraz lody/.

Wsparcia finansowego udzieliła Kujawska Spółdzielnia Mieszkaniowa w Inowrocławiu, Fundacja K–S–M Jesteśmy z Wami oraz Miasto Inowrocław oraz sponsorzy.

Więcej informacji i zdjęć na stronach FB klubów.