IX edycja „Magiczne serca granie” 2019

W Teatrze Miejskim (23 bm.) odbyła się IX edycja charytatywnego koncertu „Serce granie” pn. „Magiczne serca granie” z przeznaczeniem dla 2-letniej Majki, która urodziła się z wadą kręgosłupa i klatki piersiowej.

Program imprezy obejmował koncert zespołu Stara Szkoła, który poprzedził występ grupy Aristos Band. Na scenie pojawił  się David Olesh, iluzjonista z Torunia, a podczas trwania wydarzenia odbyły się liczne licytacje i  atrakcje, m.in. „wrzuć do puszki i przytul upominek”, kącik kawowy z wypiekami ciast własnej roboty, malowanie buziek, pokaz robotyki, wróżenie z kuli i mała astrobaza.

Głównym organizatorem imprezy była Fundacja K-S-M Jesteśmy z Wami. Koncertowi partnerowali:  Kujawskie Centrum Kultury oraz Klub Kopernik Kujawskiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Inowrocławiu. Honorowy patronat nad imprezą objął Prezydent Inowrocławia Ryszard Brejza.

Koncert i licytacje prowadzili Aleksandrę Brejza i Grzegorz Kaczmarek osoby od lat związane z tą imprezą.

Na dzień 6 marca 2019 r. dla Majki zebrano 17 059,37 złotych.  Dziękujemy !

================================================================================

Wszystkim osobom zaangażowanym w przygotowanie koncertu, wolontariuszom, instytucjom, sponsorom i darczyńcom, ludziom dobrej woli oraz uczestnikom składam serdeczne podziękowanie. Do zobaczenia za rok.

info: www.inianie.pl

Czytaj info w gazecie Pomorskiej