Otwarte zajęcia zimowe dla dzieci 2019

Fundacja K-S-M Jesteśmy z Wami była współorganizatorem „Otwartych zajęć zimowych”  dla dzieci Szkół Podstawowych, które odbywały się w  Klubie „Kopernik”  Kujawskiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Inowrocławiu.

Piętnaścioro dzieci uczęszczały na spotkania w dni powszednie w godz. 10.30 – 15.00. Opiekowała się nimi fachowa kadra pedagogiczna. Dziatwa codziennie  otrzymywała II  śniadanie (herbata + drożdżówka oraz czekoladę).

W  ramach   tegorocznych  zajęć uczestnicy byli na  czterech  wycieczkach autokarowych:

1. Stajnie koni Morgan i Zakładzie recyklingu Plast-Mar w Balczewie
  2. Family Park w Bydgoszczy.
  3. Kręgielni w Inowrocławiu
  4. Baju Pomorskim w Toruniu na bajce p. t: „Pan Lampa”

Podczas klubowych spotkań odbywały się zabawy integracyjne, gry zręcznościowe, konkursy plastyczne, dzień sportu w tym ćwiczenia sprawnościowe a także warsztaty kreatywne wykonywania świec żelowych pod okiem animatora z Modra Sowa. Dwa razy dziatwa pływała na basenie Wodny Park pod nadzorem ratownika.

Podczas zajęć dzieci uczestniczyły również w wycieczkach pieszych do Akademii Szkolnictwa AS, by wziąć udział w warsztatach fryzjerskich i kulinarnych a także do Centrum zabaw Frajda by pobawić się na specjalnych urządzeniach zabawowych.

W czasie zajęć odbył się specjalny pokaz baniek mydlanych dla dzieci w wykonaniu agencji pn. „Animacji na kółkach” połączony z mini balem  przebierańców.

Wsparcia finansowego udzieliła Kujawska Spółdzielnia Mieszkaniowa w Inowrocławiu i Fundacja K–S–M Jesteśmy z Wami oraz Miasto Inowrocław.

Foto z zajęć na FB: